Return to site
· önbizalom önbecsülés

Az életünk során folyamatosan csiszolódunk, változunk. Ezt a változást van hogy rosszul viseljük; például ha elveszítünk egy értékes kapcsolatot, munkahelyet; és van hogy éppenséggel örömmel üdvözöljük, egy remek párkapcsolat vagy gyermekáldás, jó munka lehetőség formájában.

Ám igen gyakran megvárjuk amíg már tarthatatlanná válik a helyzet és csak akkor változtatunk.

A változást mi magunk is generálhatjuk tudatosan, nem kell megvárnunk amíg az élet elkezd bennünket lökdösni.

 

Amikor valami már "rossz" akkor már egész biztosan változásra van szükség, különben egyre jobban romlik a helyzet.

 

Például amikor az ember nem azzal foglalkozik amivel szeretne, olyankor egyszerűen csak bejár a munkahelyére, elvégzi jól/rosszul azt amit kell. Közben nem teljesedik ki az élete, hanem mókuskerékben érzi magát, csak a szabadidejében foglakozik azzal amivel valójában szeretne. Bár ő még szerencsés is, mert a legtöbb ember fel sem fedezi, nem keresi a kiteljesedését. Pedig mindenki kapott valamilyen ajándékot, valami tehetséget, valami olyat, amit csak ő tud hozzátenni a világhoz.

 

Ha az ember önmagát és a küldetését éli, jól van a helyén, szívesen dolgozik, öröm van a lelkében, jó vele együtt lenni.

broken image

A másik lényeges terület az a párkapcsolat. Itt a legtöbb párnál azt látom, hogy a kommunikációjukon, bizalmon, egymás el nem ismerésén kell változtatni. Itt is a változás a fontos.

 

 

Bármilyen témában ahol szeretnénk változtatni nagyszerű eredménnyel használható a kis csoportos foglalkozás. Előnye, hogy egyre nagyobb tudatosságra teszünk szert, javul a kommunikációnk, elfogadásunk önmagunkkal és a környezetünkkel szemben.