Return to site

· önbizalom önbecsülés

Az életünk során folyamatosan csiszolódunk, változunk. Ezt a változást van hogy rosszul viseljük; például ha elveszítünk egy értékes kapcsolatot, munkahelyet; és van hogy éppenséggel örömmel üdvözöljük, egy remek párkapcsolat vagy gyermekáldás, jó munka lehetőség formájában.

Ám igen gyakran megvárjuk amíg már tarthatatlanná válik a helyzet és csak akkor változtatunk.

A változást mi magunk is generálhatjuk tudatosan, nem kell megvárnunk amíg az élet elkezd bennünket lökdösni.

 

Amikor valami már "rossz" akkor már egész biztosan változásra van szükség, különben egyre jobban romlik a helyzet.

 

Például amikor az ember nem azzal foglalkozik amivel szeretne, olyankor egyszerűen csak bejár a munkahelyére, elvégzi jól/rosszul azt amit kell. Közben nem teljesedik ki az élete, hanem mókuskerékben érzi magát, csak a szabadidejében foglakozik azzal amivel valójában szeretne. Bár ő még szerencsés is, mert a legtöbb ember fel sem fedezi, nem keresi a kiteljesedését. Pedig mindenki kapott valamilyen ajándékot, valami tehetséget, valami olyat, amit csak ő tud hozzátenni a világhoz.

 

Ha az ember önmagát és a küldetését éli, jól van a helyén, szívesen dolgozik, öröm van a lelkében, jó vele együtt lenni.

A másik lényeges terület az a párkapcsolat. Itt a legtöbb párnál azt látom, hogy a kommunikációjukon, bizalmon, egymás el nem ismerésén kell változtatni. Itt is a változás a fontos.

Át tudjuk formálni a hiedelmeidet, például azt amit a párkapcsolatról hiszel. Néhány hiedelem, ami általános:

,,Nincs normális férfi/nő vagy a nő elsárkányosodik a házasság után, esetleg az, hogy a férfi csak szexet akar és még sorolhatnám.

A változás során gyermekkori sérüléseket, beragadásokat alakítunk át. A folyamat során megvizsgáljuk, mi az a jó dolog amit az egyes probléma hozni szeretne az életünkbe.

Van olyan eset is amikor megkeressük a probléma (pl. nem mer az illető ismerkedni) gyökerét, amelyből a nem kívánt eredmény született, és aztán a szeretetből indulva egészen más kimenetelt kapunk. (eredmény: oda fog tudni menni emberekhez és beszélgetést fog tudni kezdeményezni)

Olyan élethelyzetbe is belesodródhatunk amikor úgy érezzük választanunk kellene pl. 2 férfi/nő, munka, közül. Ilyenkor dilemmába kerülünk, mindkettőben van érték a számunkra a helyzet épp ezért állt elő. Megvizsgáljuk ezeket az értékeket és egyszer csak létrejön valami harmónia az adott helyzettel kapcsolatban, és aztán fogunk tudni dönteni is.

Bármilyen témában ahol szeretnénk változtatni nagyszerű eredménnyel használható az NLP, előnye, hogy gyengéd módszer,általa egyre nagyobb harmóniába kerülünk és javul a kommunikációnk, elfogadásunk önmagunkkal és a környezetünkkel is.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly