Return to site
· önbizalom önbecsülés

Minden a kommunikációról szól. Kifejezni önmagunkat lehet úgy is ahogyan a fenti képen látjuk. Kérdés oda vezet-e ez a fajta megnyilvánulás ahova menni szeretnénk, segít-e egymáshoz közelebb kerülni.

Az egész életünkben végtelenül fontos, hogy hogyan is kommunikálunk önmagunkkal és másokkal. Az, hogy legbelül mit mondunk magunknak önmagunkról és a minket körbe vevő dolgokról, nagyon is meghatározza az életkörülményeinket. Hiedelmeink, meggyőződéseink valamint az a közeg amiben élünk oda-vissza hatnak egymásra.

Például, ha egy előadást kell megtartanunk és végig azon izgulunk, hogy nem hibázunk-e el valamit, akkor a figyelmünk fókuszát a hibázásra irányítjuk. Ezt a belső küzdelmet tudattalanul érezni fogja a hallgatóság is, és nagyon valószínű, hogy nem leszünk az előadás alatt a legjobb formában, nem fogjuk tudni átadni mindazt, ami bennünk oly csodásan megszületett.

Vannak olyanok, akik gyermekkorukban gyakran hallották azt, hogy ők hülyék. Ha ezt elég gyakran hallották és magukévá is tették (ők is így gondolnak magukra) akkor nagyon valószínű, hogy nem fognak például társaságban megszólalni. Nehogy mások is megtudják ezt róluk, hiszen nagyon rettegnek attól, hogy kiderüljön.

Ezzel szemben a foglalkozásokon átélik, hogy vannak dolgok amiket még nem tudnak, de képesek megtanulni, és megismerik saját belső értékeiket is. Mindazt, amivel már rendelkeznek, ezek tartást és önbizalmat is adnak a számukra, ebből tudnak táplálkozni.

broken image

A sikeres emberek megfigyelhetően jobban kommunikálnak. Sikeresek, mert hatásosan veszik rá magukat bizonyos dolgok megtételére, a célra koncentrálnak, nem a hiányosságaikra. Általában jellemző rájuk, hogy magabiztosabban kezdenek egyes dolgok megvalósításához. Remek mintákat, modelleket választanak ösztönösen, amik segítik őket a céljaik elérésében. Szerintem sikeres élet az, amikor az értékeinknek megfelelő legjobb önmagukat tudják élni. Ki tudjuk hozni magunkból mindazt, ami bennünk van! Az életünk nyomokat hagy a világban, és ezzel hozzájárulunk mások életéhez is.