Return to site

A mester vizsga

· NLP

Az NLP-s tanulmányaim legnagyobb megmérettetése a mester vizsgám volt. Ami tulajdonképpen megkoronázta az előző 2 év munkáját.

A modellezés az, ami a legjobban érdekelt. Hiszen gyerekkorunktól kezdve modellezünk, modellezzük a szüleinket, környezetünket, csak nem tudatosan.

Várva vártam a 2. év végét, hogy végre a modellezéshez érjünk. A mester vizsga abból állt, hogy találni kellett valakit, aki valamiben jó, a további feladat az, tanuljam meg tőle, majd tanítsak meg másokat is erre. Vagyis a vizsgán jelenlévőket kell megtanítani az adott dologra. Én a motivációt választottam.

broken image
Modellt a másik kedvenc munkámból a tőzsde területéről választottam. Gery opciózást oktat, és az volt a problémája, hogy a tanfolyamon lelkesek az emberek, majd otthon képtelenek megcsinálni mindazt, ami ahhoz kell, hogy sikeres kereskedővé váljanak.
Beszélgetéseink során kiderítettem, ő hogyan motiválja önmagát, mit tesz, hogyan kommunikál önmagával, milyen a hitrendszere, mi minden támogatja őt. A legcsodálatosabb az volt, hogy az ember milyen könnyedén tanulhat másoktól. Csak tudni kell, mit keressünk. Mi a különbség, ami a KÜLÖNBSÉG!

A modellezéssel le lehet rövidíteni a tanulási időt, valamint gyorsan lehet nagyobb eredményt elérni. Mindannyian tudjuk, hogy milyen sokat számít milyen mintát követek, ha van valaki jó valamiben a többiek csak nézik, vajon hogyan csinálja? A jó hír az, hogy ezt ki lehet deríteni, és meg is tudjuk tanulni!